Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar Nasıl Pişirilir

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalamar dolması, ızgara kalamar gibi farklı tarifler servis edilir. Kalamar en fazla tavada yani kızartılarak yapılır. Bunu küçük büyük herkes sever. Yanında tarator sosla ikram edilen kalamar tava harika bir tariftir. Aslında kolay yapılır. En önemli konu kalamarın önceden soslanması ve yumuşamasını sağlamaktır. İster taze kalamar alarak, isterseniz dondurulmuş kalamarla bunu yapabilirsiniz. Önemli olan biraz büyükçe kalamar kullanmanız. Piştiğinde yuvarlak halkaları zevkle yiyebilirsiniz. Birde kalamarı alırken oltayla avlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Kalamar olta ve ağla avlanabilir. Ancak oltayla avlanmış olanlar daha lezzetli olur. Bunun nedeni ağla avlanan kalamarların birbiriyle yakın olduğu sürede vücutlarından salgıladıkları bir madde nedeniyle lezzet kaybına uğramasından kaynaklanır. Eğer sürekli alışveriş ettiğiniz bir balıkçınız olursa, sizlere bu konuda yardımcı olabilir. Eğer malzemelerimiz hazırsa, hemen kalamar nasıl pişirilir buna bir göz atalım. Hepinize kolay gelsin.

Kalamar nasıl pişirilir, malzemeler nelerdir?
  • 3 adet büyükçe kalamar
  • Bol sıvı yağ
  • Bol miktarda un
  • Birkaç dal maydanoz
  • Tercihinize göre; tarator sos
Marine etmek için;
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kalamar nasıl pişirilir;

Önce kalamarlar ayıklanmamış ise, bunları ayıklamamız gerekiyor. Kalamar ayıklamayı öyle kafanızda fazla büyütmeyin. Baş kısmını tutup çekerseniz, içindekilerle birlikte çıkacaktır. Bunları bol suyla yıkayın. Kalamarın üzerindeki renkli zarı ise, sivri olan kısmından tutarak soyun. Kalıp gibi üzerindeki zar çıkacak ve bembeyaz bir kalamar haline gelecektir. Daha sonra yeniden yıkadığınız kalamarı kesme tahtasında yalaşık bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Bunları kolay olması açısından buzdolabı poşetinin içine koyun. Buna tuzu, toz şekeri ve karbonatı da ilave edin. Daha sonra torbanın ağzını kapatarak dışarıdan iyice ovalayın. Kalamar halkaları iyice köpürmelidir. Hatta elinize bir şişe alarak dip kısmıyla torbanın üzerinden kalamarları biraz dövün. Bunu buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Genellikle bu süreyi herkes uzun tutar. Ancak sosuyla iyice harmanlanan kalamar kısa sürede yumuşar merak etmeyin. Bundan sonra geniş yayvan bir tabağa bol un koyun. Kalamar halkalarını tek tek unlayın. Bu arada tavada bol miktarda sıvı yağ kızdırmalısınız. Kalamar tavanın en önemli unsurlarından birisi bol yağda kalamarı kızartmaktır. Unlanmış kalamar halkalarını tavada kızartın. Renkleri altın sarısı olunca pişmiş olur. Fazla kızartırsanız lastik gibi olur, buna dikkat edin. Servis tabağına aldığınız kalamar halkalarını biraz maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Yanına tercihe göre tarator sosta koymanızı tavsiye ederiz. Tarator sos iç ceviz, ekmek içi gibi malzemelerle hazırlanır. Bunun tarifi içinde verdiğimiz tarifleri inceleyebilirsiniz. Kalamar nasıl pişirilir, bunun hakkında sizlere güzel bir tarif hazırladık. Umarız beğenirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.04.2021 21:51:29
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. Selen Karadeniz - 22.04.2021 21:51:29
Kalamar Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kalamar Nasıl Pişirilir Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kalamar Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde körpe kalamarları marine yapıp, mangalda ızgara yapmanın ...
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceği...
Kalamar Tava
Kalamar Tava
Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitam...
Kalamar Avı
Kalamar Avı
Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıkta...
Fırında Kalamar
Fırında Kalamar
Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. bu yüzden sakın sevmiyorum diye yememezlik etmeyin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara bol miktarda balık yedirmeye özen ...
Kalamar Mezesi
Kalamar Mezesi
Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşitidir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalama...
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinden hem yapı, hem görünüm, hem de lezzet açısından birbirinden tamamen farklıdırlar. Kafadanbacaklıl...
Kalamar Salatası
Kalamar Salatası
Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Misafire önem verildiği gibi Türk kültüründe yemeğin de çok önemli ve büyük bir yeri vardır. Ev...
Kalamar Balığı
Kalamar Balığı
Kalamar balığı, Diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam ortasında yer almaktadır. Keskin ve papağanın gagasına benzer bir gaganın bulunduğu ağzı çev...
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan bazı sebzeleri arzunuza göre katmaya bilir...
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Terbiyesi
Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restaurantlar yada süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtı...
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restaurantların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarla...

 

Kalamar Türleri
Kalamar Kızartma
Kalamar Nasıl Avlanır
Kalamar Kalori
Kalamar Izgara
Kalamar Pişirme
Kalamar Yemek Caiz Mi
Kalamar Sırtısı
Kalamar Izgara Sosu
Kalamar Kemiği
Kalamar Nasıl Yapılır
Yalancı Kalamar
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Kalamar Dolması
Güveçte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Izgara Kalamar
Mayonezli Kalamar Sosu
Kalamar Tava
Kalamar Avı
Fırında Kalamar
Kalamar Mezesi
Kalamar Nedir
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Popüler İçerik
Yalancı Kalamar
Yalancı Kalamar
Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restaurantlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabili...
Kalamar
Kalamar
Kalamar, Güzel bir günün akşamında denize sıfır, balık yemek için gittiğiniz bir mekanda artık neredeyse klasikleşmiş bir meze haline gelmiş olan ka...
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondu...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek o...
Güveçte Kalamar
Güveçte Kalamar
Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerin...
Gebelikte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021