Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş kalamar tarifi: Dondurularak buzlukta saklanan ve gerektiği anlarda hazır bir şekilde çıkartılıp kızartılan bir besindir. Birçok kişi tarafından sevilmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemek türüdür. Sizde kalamar sevenlerdenseniz ve kendiniz evde hazırlamak istiyorsanız işte dondurulmuş kalamar nasıl yapılır?


Dondurulmuş kalamar tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gram dondurulmuş kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Kızartma hamuru için gerekli olan malzemeler

  • 6 yemek kaşığı beyaz un
  • 2 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kızartma yağı

Dondurulmuş kalamar nasıl yapılır?


Öncelikle kalamarların buzunun çözülmesini sağlayın. Daha sonra bir kab içerisine maden suyunu, süt ve şekeri ilave edin. İyice karıştırıp buzu çözülmüş kalamarın üzerine ilave edin. Bu şekilde kalamarı bir gece buzdolabında bekleterek iyice marine olmasını sağlayın. Marine edilen kalamar bir gece bekletildikten sonra buzdolabından çıkarılarak pişirilmek üzere diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletilir. Öncelikle kızartma hamuru hazırlanır. Kızartma hamuru için derin bir kab içerisine yumurtaları kırarak iyice çırpın. Daha sonra unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karışım içerisine maden suyunu tamamen dökün ve iyice karıştırın. Bozadan biraz daha koyu bir hamur kıvamı elde edilene kadar yavaş yavaş karıştırın. Kızartma hamurunu da buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hazırlanan hamurun buzdolabında bekletilmesi kızartmaların çıtır olmasını sağlayacaktır. Şimdi derin ve geniş bir tava alın ve içerisine yağı ilave edin. Ocağın altını açarak yağı iyice ısıtın. Yağ ısınırken sizde kalamarları marine içerisinden alarak kâğıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerine un serpiştirerek iyice kurumasını sağlayın. Un ile iyice harmanlayın. Kalamarın fazla ununu silkeleyerek kızartma hamuru içine bulayıp daha sonra ısınan yağ içerisine koyup kızartın. Tüm kalamarlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalamarlar kızarınca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık dondurulmuş kalamar tarifi hazır.

Afiyet olsun.

Dondurulmuş Kalamar Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Gebelikte Kalamar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Kalamar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı