Mayonezli Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Mayonezli Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Kalamar Sosu

Kalamarı özellikle ağız tadıyla yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlamak gerekmektedir. Ayrıca, önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceğiniz kalamarın içi yumuşacık, dışı ise çıtır bir kıvamda olmalıdır. Kalamarı pişirdikten sonra hazırladığınız sostan tam bir lezzet almak istiyorsanız, soslama esnasında her aşama sırasıyla takip edilmelidir. Bu sıralama ile mükemmel bir lezzette, tam damak tadınıza layık kalamar pişirebilirsiniz.

Kalamarın Marine Edilmesi

Kalamar sosu hazırlamaya, pişirmeden önce kalamarın yumuşak kalması için yapılacak marinasyon ile başlanmalıdır. Kalamarları marine ederken şu adımları izleyin:

  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
İlk aşamada kalamarlar, ayıklanarak doğranıp bu karışımın içine yatırılmalıdır. Elde edilen karışım, kalamarlara daha iyi nüfuz etmesi için bir poşetin içine koyularak hafifçe ovulabilir. Bu işlem sonrasında kalamarlar yaklaşık 15-20 dakika kadar ovulmalı ve ardından poşet buzdolabına konularak 1-2 saat dinlendirilmelidir.

Mayonezli Kalamar Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 fincan hazır mayonez
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Mayonezli Kalamar Sosu Nasıl Yapılır?

Geniş bir kâsenin içinde mayonezi, limon suyunu, tuzu ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek karıştırın. Ardından mayonezli sosun içinde yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin. İsteğe bağlı olarak, mayonezli sosa baharat da ekleyebilirsiniz. Mayonezli sosa baharat eklendiğinde, lezzeti çok daha zengin ve çekici olacaktır. Dinlendirme işlemi tamamlandığında, kalamarları pişirmeye geçebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mahpare

28 Nisan 2024 Pazar

Kalamarı çok seviyorum ve evde misafirlerime, kendim yapmak istiyorum. Kalamarın çıtır çıtır kızarması için kalamarı nasıl hazırlamalıyım? Hem yumuşak hem de çok lezzetli olması için ölçüleri ile birlikte malzemeler nelerdir? Ayrıca mayonezli sos için malzeme ve ölçüler nelerdir? Malzemelerin nasıl hazırlanması gerekir? Kısaca bilgi verir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mahpare Hanım,

Kalamarın çıtır çıtır ve yumuşak olması için öncelikle kalamarları önceden marine etmeniz önemli. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

Malzemeler:
- 500 gram kalamar
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlık:
1. Kalamarları temizleyip halka şeklinde doğrayın.
2. Bir kaba süt, karbonat ve tuzu ekleyin. Kalamarları bu karışımda en az 2 saat, tercihen bir gece boyunca marine edin.
3. Marine edilen kalamarları süzgeçle süzün ve fazla sularını alın.
4. Un ve mısır nişastasını karıştırın, kalamarları bu karışıma bulayın.
5. Yağı derin bir tencerede iyice kızdırın. Kalamarları kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.

Mayonezli Sos Malzemeleri:
- 1 su bardağı mayonez
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber

Sosun Hazırlanışı:
1. Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve iyice karıştırın.
2. Servis yapmadan önce buzdolabında en az yarım saat bekletin.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kalamar Helal mi?

Kalamar Helal mi?

Popüler İçerikler

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Kemiği Önemi

Kalamar Kemiği Önemi

Güncel

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Kalamar Kalori Kalamar Pişirme Yöntemleri

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?