Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Kalamar

Fırında Kalamar

Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. Bu yüzden sakın sevmiyorum diye yememezlik etmeyin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara bol miktarda balık yedirmeye özen gösterin. Mutlaka damak tadına uygun olan balığı yakalayacaksınız. Kalamar çok yağlı olmayan bir balık türüdür ve diğer balık türleri ile karşılaştırıldığında oldukça farklıdır. Fakat farklı lezzetler hazırlamayı sevenler için iyi bir akşam yemeğidir. Kalamar ile salata, ızgara başta olmak üzere birçok çeşit hazırlanabilmektedir. Kalamar az yağlı olması nedeniyle çok kalorili bir balık değildir. Bu nedenle özellikle diyet yapanlar ya da kilo sorunu yaşayanlar gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Ben balığı fırında yapmayı daha doğru buluyorum. Hemen hemen pek çok balık çeşidi de fırında gayet lezzetli oluyor. Sizlerle fırında kalamar güveç tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Fırında kalamar güveç için malzemeleri

  • Yarım kilo dondurulmuş kalamar,
  • 250 gr. Kültür mantarı,
  • 15 adet arpacık soğanı,
  • 1 adet kırmızıbiber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet limon,
  • 6-7 tane taze ya da kuru defte yaprağı,
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber,
  • Yeteri kadar tuz.

Fırında Kalamar Nasıl Yapılır?


Fırında kalamar yapımı için öncelikle tek kişilik fırın kaplarınızı hazırlayın. Daha sonra mantarları ayıklayın ve çok ufalamadan doğrayın. Aynı zamanda kırmızıbiberi de jülyen doğrayın. Mantarları limonlu suyun içerisinde yaklaşık 15 dakika bekletin ve suyunu sıkarak bir teflon tencerenin içerisine alın. (Mantarları limonlu suda bekletmemizin temel sebebi kararmasını önlemektir) Üzerine sıvı yağı da gezdirerek kırmızıbiber ile kısık ateşte sotelemeye başlayın. Tencerenin ağzını sakın kapatmayın. Mantarların suyunu çekmesi için bu önemli bir husustur. Yaklaşık 15 dakika boyunca sotelenen sebzeleri ocaktan alın ve tuzunu ilave ederek karıştırın. Eğer tuzu sonra ilave etmezseniz mantarlar çok sulanır ve fırında kalamar su içinde pişmek zorunda kalır. Hazır olan sebze karışımını güveç kaplarının yarısına kadar doldurun ve arpacık soğanlarını da çiğ olarak kalamarların üzerine dizin. En son olarak da tuz, defne yaprağı, tereyağı ile tane karabiberleri paylaştırın ve kabuklu limon da üzerine dilimleyerek işlemi tamamlayın. Bir fırın tepsisine kaynar su doldurun ve üzerlerini tek tek folyo ile kapattığınız güveç kaplarını bu tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 170 derece ısıdaki fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Fırında kalamarlarınız hazır. Bu arada yanına bol limonlu ve rokalı yeşil salata yapmayı unutmayın. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:25:19
Fırında Kalamar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Kalamar Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Fırında Kalamar"
Kalamarı hep dışarıda yiyorduk ama ben de evde yapmak istiyorum. tarifinizde çok güzel bir şekilde anlatılmış ama kalamarın temizliği konusunda bir billgi yok. Ben kalamarı nasıl temizleyebilirim?
Tennur . 25.10.2018 16:59:32
CEVAP YAZ
Gebelikte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tüketmek zararlı olabilmektedir. Çünkü deniz mahsulleri cıva içermektedir. Cıva doğrudan anne karnında...
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde körpe kalamarları marine yapıp, mangalda ızgara yapmanın key...
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceği...
Kalamar Tava
Kalamar Tava
Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitam...
Kalamar Avı
Kalamar Avı
Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıkta...
Kalamar Mezesi
Kalamar Mezesi
Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşididir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalama...
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinden hem yapı hem görünüm hem de lezzet açısından birbirinden tamamen farklıdırlar. Kafadanbacaklılar...
Kalamar Salatası
Kalamar Salatası
Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Misafire önem verildiği gibi Türk kültüründe yemeğin de çok önemli ve büyük bir yeri vardır. Ev...
Kalamar Balığı
Kalamar Balığı
Kalamar balığı, diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam ortasında yer almaktadır. Keskin ve papağanın gagasına benzer bir gaganın bulunduğu ağzı çev...
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan bazı sebzeleri arzunuza göre katmayabilirs...
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Terbiyesi
Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restoranlar ya da süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtır...
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarlar t...

 

Kalamar Türleri
Kalamar Kızartma
Kalamar Nasıl Avlanır
Kalamar Kalori
Kalamar Izgara
Kalamar Pişirme
Kalamar Yemek Caiz Mi
Kalamar Sırtısı
Kalamar Izgara Sosu
Kalamar Kemiği
Kalamar Nasıl Yapılır
Yalancı Kalamar
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Kalamar Dolması
Güveçte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Izgara Kalamar
Mayonezli Kalamar Sosu
Kalamar Tava
Kalamar Avı
Fırında Kalamar
Kalamar Mezesi
Kalamar Nedir
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Popüler İçerik
Yalancı Kalamar
Yalancı Kalamar
Yalancı kalamar; Kalamar tava genelde restaurantlarda yediğimiz, dışı çıtır çıtır çok lezzetli bir meze türüdür. Bu kalamar tavayı tavukla da yapabili...
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalam...
Kalamar
Kalamar
Kalamar, Güzel bir günün akşamında denize sıfır, balık yemek için gittiğiniz bir mekanda artık neredeyse klasikleşmiş bir meze haline gelmiş olan ka...
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondu...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek o...
Güveçte Kalamar
Güveçte Kalamar
Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerin...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024