Yalancı Kalamar Tarifi Yalancı kalamar, kalamar tava yerine tavuk kullanarak yapılan bir meze türüdür. Dışı çıtır çıtır ve oldukça lezzetli olan bu tarif, kalamar sevmeyenler veya bulamayanlar için ideal bir alternatiftir. Yalancı kalamar, özellikle restoranlarda yediğimiz kalamar tavayı aratmayacak bir lezzete sahiptir ve yiyenlerden tam not almaktadır. İşte yalancı kalamarın yapılışı ve ihtiyacınız olan malzemeler: Yalancı Kalamar İçin Malzemeler
Yalancı Kalamar Sosu İçin Malzemeler
Yoğurt Sosu İçin Malzemeler
Yalancı Kalamar Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Dilimlediğiniz tavukları bir karıştırma kabına alın ve üzerine karabiber, pul biber, köri tozu, kekik, tuz, karbonat ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı buzdolabında iki saat kadar dinlendirin. Buzdolabında dinlenmesi, tavukların çıtır çıtır olmasını sağlayacak ve baharatların lezzetini içine çekmesini sağlayacaktır. Tavuklar dinlenirken, sodalı sosu hazırlayın. Sodalı sos için; yumurtayı bir kaba kırın ve iyice çırpın. İçme sodasını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu ve tuzu ilave edip iyice çırpın. Buzdolabında dinlenmiş tavukları sosun içerisine koyup iyice karıştırın. Eğer vaktiniz varsa sosun içinde 2 saat kadar bekletirseniz sonuç çok daha güzel olacaktır. Kızartma tenceresine yağı koyun ve iyice kızdırın. Kızgın yağda tavuk kalamarları kızartın. Kızaran yalancı kalamarları servis tabağına bir süzgeç yardımıyla alın. Servis tabağına kağıt havlu koyun ki fazla yağı alsın. Yoğurt sosu için; yoğurda sarımsağı rendeleyip, mayonez, tuz ve nane ilave edip güzelce karıştırın. Bu sos, yalancı kalamarınızın yanında çok güzel bir eşlikçi olacaktır. Yalancı kalamar tarifini kesinlikle denemenizi öneririm. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli olan bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir meze olacaktır. Afiyet olsun! |