Tavuk KalamarTavuk kalamar, yiyenlerden tam not alan bir tariftir. Özellikle arkadaş toplantılarında, patates kızartmasının yanında çerez tarzı bir atıştırmalık olarak oldukça güzel gitmektedir. Tavuk kalamara, yalancı kalamar da denilmektedir. Denediğiniz zaman eminim ki sonuçtan oldukça memnun kalacak ve çok güzel bir atıştırmalık olduğu konusunda hak vereceksiniz. Şimdiden afiyet olsun. Tavuk Kalamar İçin Malzemeler
Sos Malzemeleri
Tavuk Kalamar Nasıl Yapılır?Tavuk göğsü, parmak kalınlığında ve çok uzun olmayacak şekilde doğranır. Doğradığımız tavuk göğsünü bir karıştırma kabına koyarak üzerine sarımsak ezilerek eklenir. Daha sonra köri, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ve 1,5 çay kaşığı tuz eklenerek iyice harmanlanır. Tavuk parçaları buzdolabında 1-2 saat bekletilir; mümkünse bir gece önceden bekletmek, tavuk göğsünün baharatları içine iyice çekmesi açısından daha iyi olur. Sos için, maden suyu ve yumurta iyice çırpılır. Daha sonra içerisine un, tuz ve karbonat eklenerek tekrar çırpılır. Buzdolabında baharatlarla dinlendirdiğimiz tavuk göğüsleri bu karışıma katılarak iyice karıştırılır. Sıvı yağı bir kızartma tavasına koyarak iyice kızdırdıktan sonra tavuklar kızartılır. Kızartılan tavuklar, sarımsaklı yoğurt veya ketçap, mayonezle sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. Ekstra BilgilerTavuk kalamarın yanında servis edilebilecek çeşitli soslarla bu tarifi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Örneğin, tatlı chili sosu veya barbekü sosu gibi farklı soslarla sunum yapabilirsiniz. Ayrıca, tavuk kalamarları hazırlarken farklı baharatlar kullanarak tarifi kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Örneğin, kimyon veya paprika ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. |
Merhaba Eşimle dün çok fena kavga ettik. Ancak ben sonrasında çok pişman oldum. Kavgada ben haklıydım ancak onu çok sevdiğim için üzülmesine dayanamıyorum. Sabahta işe giderken küs gitti. Ona akşam onun çok sevdiği Tavuk Kalamar yapmak istiyorum. Ancak geçen yaptığımda kötü olmuştu. Tavuk Kalamarı daha güzel olması için ne yapmalıyım?
Cevap yazMerhaba Ürünay,
Eşinle barışmak için güzel bir adım atıyorsun. Tavuk kalamarın daha lezzetli olması için şunları deneyebilirsin:
1. Marinasyon: Tavukları, yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla (tuz, karabiber, pul biber) en az 1-2 saat marine et. Bu, tavuğun daha yumuşak ve lezzetli olmasına yardımcı olur.
2. Pane Harcı: Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son da galeta ununa bulayarak kızart. Galeta ununa biraz parmesan peyniri ve baharat ekleyebilirsin, bu daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlar.
3. Kızartma: Tavukları kızartırken yağı iyice ısıt ve tavukları altın rengi alana kadar kızart. Çok uzun süre kızartma, yoksa kuruyabilir.
Umarım bu öneriler yardımcı olur ve eşinle güzel bir akşam geçirirsiniz. Afiyet olsun!
Tavuk kalamar hazırlarken pişme süresine ve kullandığınız sosa çok dikkat etmeniz gerekiyor. İşin püf noktası kalamar sosu için hazırlayacağınız baharatların dengeli olması gerekir. Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca servis esnasında sarımsaklı yoğurt, nane ve maydanoz kullanarak güzel bir görünüm verebilirsiniz. Afiyet olsun.