Kalamar Kızartma Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir deniz ürünüdür. Bu kızartma türü genelde dışarıda tüketilir çünkü zor bir yemek olduğu düşünülür. Ancak, kalamar kızartma sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir yemek değildir. Belki de siz de kalamar kızartmayı evde denediniz ve başarılı olamadınız; yaptığınız kalamar kızartma lastik gibi oldu. Biz, kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için bilmeniz gereken birkaç püf noktasını sizlerle paylaşacağız. Vereceğimiz sos ve marine işlemi ile çok lezzetli sonuçlar elde edeceksiniz. Kalamar Kızartma İçin Gerekli Malzemeler
Kalamar Kızartma Nasıl Yapılır? Öncelikle, marine sosunuzu hazırlayıp kalamarı en az 2-3 saat dinlendirmeniz gerekmektedir. (Ne kadar uzun süre marine ederseniz kalamar kızartma o kadar lezzetli olur.) Hazırlamış olduğunuz sosun içerisinde kalamarı mümkün olduğunca uzun yoğurmanız gereklidir. (15-20 dakika kadar yoğurmak yeterli olacaktır.) Kızartma işlemi için derin bir tavada bol ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin. 4-5 dakika kızartmak yeterli bir süre olacaktır. Kalamarları daha uzun süre kızartmayın; aksi takdirde kurur ve lezzeti kaçar. Şimdi detaylı bir şekilde kalamar kızartmayı anlatalım. Kalamarları güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra marine sosu için büyük bir kaba şeker, karbonat ve limon ilave edip yoğurmaya başlayın. Siz yoğurma işlemine devam ettikçe karışım kabaracaktır. Bu işlemi 15 dakika kadar devam ettirin. Bazılarınız bu yoğurma işleminden sıkılabilir fakat emin olun buna değecektir. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 1 bardak sütü kabın içerisine alın ve yaklaşık 1 dakika karıştırıp buzdolabına yerleştirin. Ortalama 3.5-4 saat dolapta dinlendirin. Daha uzun da dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra kalamarı güzelce süzün fakat sakın yıkamayın çünkü sosu üzerinde kalmalıdır. Daha sonra ayrı bir kap içerisine biraz un alın ve una tuz ilave edin. Kalamarları bu un ile harmanlayıp kızgın zeytinyağında yaklaşık 2 dakika kadar kızartın. Lütfen kızartma işlemini çok uzun tutmayın ki lezzeti kaçmasın. Kalamar kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kevgir yardımı ile tavadan alabilirsiniz. Kalamarları bu şekilde kızartmaya devam edin. Afiyet olsun. |