Kalamar Kızartma

Kalamar Kızartma

Kalamar kızartma, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır olan bir balık türünün kızartmasıdır. Bu kızartma türünü genel de dışarıda yeriz çünkü zor bir yemek olduğu düşünülür. Fakat kalamar kızartma sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir yemek değildir. Belki sizde kalamar kızartmayı evde daha önce denediniz ve başarılı olamadınız ve yaptığınız kalamar kızartma lastik gibi olmuştur. Biz kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için bilmeniz gereken bir iki püf noktasını sizlere anlatacağız. Sizlere tarifini vereceğim sos ve marine işlemi ve kalamar kızartma işlemi ile çok lezzetli eserler ortaya çıkaracaksınız.

Kalamar kızartma için gerekli malzemeler;
  • 300 gr temizlenmiş ve halka halka şeklinde kesilmiş kalamar,
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat,
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker,
  • 1 adet limon,
  • Tuz ( damak tadınıza göre),
  • 1 bardak süt,
  • Marine sosu için malzemeler,
  • Un.
Kalamar kızartma yapılışı;

Öncelikle marine sosunuzu hazırlayıp kalamarı en az 2-3 saat dinlendirmeniz gerekmektedir. (Ne kadar uzun süre marine ederseniz kalamar kızartma o kadar lezzetli olur.) Hazırlamış olduğunuz sosun içerisinde kalamarı mümkün olduğunca uzun yoğurmanız gerekli. (15-20 dakika kadar sıkmak yeterli olacaktır.) Kızartma işlemi için derin bir tavada bol ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin. 4-5 dk kızarması için yeterli bir süre olacaktır. Kalamarları daha uzun kızartmayın yoksa kurur ve lezzeti kaçar.

Şimdi detaylı bir şekilde kalamar kızartmayı anlatalım. Kalamarları güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Daha sonra marine sosu için büyük bir kaba şeker, karbonat ve limon ilave edip yoğurmaya başlayın. Siz yoğurma işlemine devam ettikçe kabaracaktır. Bu işlemi 15 dk kadar devam ettirin. Bazılarınız bu yoğurma işleminden sıkılabilir fakat emin olun buna değecek. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra 1 bardak kadar sütü kabın içerisine alın ve yaklaşık 1 dk karıştırıp dolaba alın. Ortalama 3.5-4 saat dolapta dinlendirin. Daha uzun da dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra kalamarı güzelce süzün fakat sakın yıkamayın çünkü sosu üzerinde kalmalı. Daha sonra ayrı bir kap içerisine biraz un alın ve una tuz ilave edin. Kalamarları bu un ile harmanlayıp kızgın zeytin yağında yaklaşık 2 dk kadar kızartın. Lütfen kızartma işlemini çok uzun tutmayın lezzeti kaçmasın. Kalamar kızartma işlemi tamamlandıktan sonra kevgir yardımı ile tavadan alabilirsiniz. Kalamarları bu şekilde kızartmaya devam ediin.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 18.04.2021 00:40:42
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. mesut ulusal - 18.04.2021 00:40:42
Kalamar Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kalamar Kızartma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kalamar Kızartma"
Merhaba öğrenci iken Bodrumlu bir arkadaşım yapmıştı bize çok beğendik ancak o kalamarı bira ile marine etti illa bira ila marine etmek şart mıdır kalamar için?
Birol . 25.09.2018 08:31:01
CEVAP YAZ
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar
Izgara Kalamar: Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirmeyi düşünürken, mangal yapıyorsanız, bu menüye kalamar dahil etmeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde körpe kalamarları marine yapıp, mangalda ızgara yapmanın ...
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu
Mayonezli Kalamar Sosu, kalamarı özellikle ağız tadı ile yemek için mutlaka pişirmeden önce güzel bir şekilde marine ederek hazırlanmalıdır. Ayrıca önceden marine edilerek soslanmış olan kalamarı pişirmeden önce kesinlikle yıkamayın. Çünkü pişireceği...
Kalamar Tava
Kalamar Tava
Kalamar tava, oldukça lezzetli olan ve çok sevilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Ana öğün olarak kolayca sunabileceğiniz kalamar tavayı çocuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pişirip sunabilirsiniz. Pişirilmesi oldukça kolay ve vitam...
Kalamar Avı
Kalamar Avı
Kalamar avı, yem seçiminin önemli olduğu bir avlanma türüdür. Eğer yem kullanmayacaksak kalamar sırtısı kullanmamız gerekmektedir. Balık avında sık kullanılan sülünes yemi kalamar avı için vazgeçilmez bir yem türüdür. Sülünesi kabuklarından ayırdıkta...
Fırında Kalamar
Fırında Kalamar
Fırında kalamar; daha önce hiç denemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tariftir. Balık, çok faydalı bir besin maddesidir. bu yüzden sakın sevmiyorum diye yememezlik etmeyin. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara bol miktarda balık yedirmeye özen ...
Kalamar Mezesi
Kalamar Mezesi
Kalamar mezesi, çok az kişi tarafından keşfedilebilmiş harika bir meze çeşitidir. Kalamar daha çok Akdeniz mutfağında tercih edilen bir balık türüdür. Kalamar ile aslında yapılacak çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Bu lezzetlerin başında ise kalama...
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir
Kalamar Nedir, Kalamar, sübye, ahtapot, mürekkep balığı bunların hepsi yumuşakçalardan ve kafadanbacaklılar sınıfındandır. Ancak bu türler birbirlerinden hem yapı, hem görünüm, hem de lezzet açısından birbirinden tamamen farklıdırlar. Kafadanbacaklıl...
Kalamar Salatası
Kalamar Salatası
Kalamar salatası, Türk kültüründe misafire ne kadar çok önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Misafire çok değer verilir hatta misafir evin bereketi derler. Misafire önem verildiği gibi Türk kültüründe yemeğin de çok önemli ve büyük bir yeri vardır. Ev...
Kalamar Balığı
Kalamar Balığı
Kalamar balığı, Diğer kafadan bacaklılar gibi belirgin bir kafaya, çift taraflı simetrik bir yapıya, manto ve kolları vardır. Gözleri kafasıyla vücudunun tam ortasında yer almaktadır. Keskin ve papağanın gagasına benzer bir gaganın bulunduğu ağzı çev...
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç
Kalamar Güveç: Kalamar Akdeniz ve Ege denizinde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu tarifimizde sizler için kalamarı güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan bazı sebzeleri arzunuza göre katmaya bilir...
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Terbiyesi
Kalamar terbiyesi, basit bir işlem olmaktadır. Kalamar çoğu kişinin bildiği ancak herkesin tüketmediği balık türlerinden biridir. Genelde restaurantlar yada süpermarketlerin dondurucu kısımlarında hazır paketler halinde görmekteyiz. Kızardığında çıtı...
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu
Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restaurantların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarla...

 

Kalamar Türleri
Kalamar Kızartma
Kalamar Nasıl Avlanır
Kalamar Kalori
Kalamar Izgara
Kalamar Pişirme
Kalamar Yemek Caiz Mi
Kalamar Sırtısı
Kalamar Izgara Sosu
Kalamar Kemiği
Kalamar Nasıl Yapılır
Yalancı Kalamar
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Kalamar Dolması
Güveçte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Izgara Kalamar
Mayonezli Kalamar Sosu
Kalamar Tava
Kalamar Avı
Fırında Kalamar
Kalamar Mezesi
Kalamar Nedir
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Popüler İçerik
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar Nasıl Pişirilir
Kalamar nasıl pişirilir, kalamar pek çok kişinin severek tükettiği bir deniz ürünüdür. Özellikle balık sofralarında kalamar tava, kalamar güveç, kalam...
Kalamar
Kalamar
Kalamar, Güzel bir günün akşamında denize sıfır, balık yemek için gittiğiniz bir mekanda artık neredeyse klasikleşmiş bir meze haline gelmiş olan ka...
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş Kalamar
Dondurulmuş kalamar; Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapılabilir. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu dondu...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması, Farklı bir dolma tarifi olan kalamar dolması özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenip tadılması gereken bir yemek o...
Güveçte Kalamar
Güveçte Kalamar
Güveçte kalamar, kalamar bir çeşit balık türüdür. Mürekkep balığının bir çeşididir. Kalamar balığı hiç yağ içermemektedir. Bu nedenle diyet listelerin...
Gebelikte Kalamar
Gebelikte Kalamar
Gebelikte kalamar, Bebek bekleyen her anne adayı günlük beslenme programına karşı çok dikkatli olmalıdır. Gebelik sürecinde iken deniz mahsullerini tü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kalamar Salatası
Kalamar Balığı
Kalamar Güveç
Kalamar Terbiyesi
Kalamar Sosu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021