Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç

Kalamar, Akdeniz ve Ege Denizi'nde bolca bulunan bir deniz mahsulüdür. Bu makalede, sizler için kalamarın güveçte sebzeli olarak pişirilmesini anlatacağız. Herkesin damak tadı farklı olduğundan, bazı sebzeleri arzunuza göre eklemeyebilirsiniz; örneğin, sarımsak veya maydanoz gibi. Alternatif olarak, bu tarifi beğenip yemeği olduğu gibi hazırlayabilirsiniz. Kendi damak tadınıza göre birkaç denemeden sonra istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Şimdi, kolay bir şekilde kalamar güveç yemeğinin tarifine geçelim.

Kalamar Güveç İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram kalamar
  • İki adet domates
  • 3-4 adet çarliston biber
  • Bir adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı su

Kalamar Güveç Nasıl Yapılır?

Kalamarları balıkçınızdan temizletip halka şeklinde doğrayarak alınız. Bu mümkün değilse, YouTube kanallarından nasıl temizlendiğini öğrenebilirsiniz. Derin bir tavayı ocağa alarak ısıtıyoruz. Zeytinyağında ince doğranmış biberleri kavuruyoruz. Biberler kavrulurken, kuru soğanı soyup ince ince doğradıktan sonra kavrulan biberlerin içine ekliyoruz. Soğanlar hafifçe kavrulduktan sonra kalamarları ekliyoruz. Domatesleri küp-küp doğrayıp ekliyoruz. 2-3 diş sarımsağı da ezerek ekliyoruz. Baharatları içine serpiştirdikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Domatesler sulu ise sadece salçasını ekleriz. Susuz ise yarım çay bardağı su ekledikten sonra salçasını ekleriz. Hafifçe suyu çekene kadar pişirip ocaktan alıyoruz.

Temiz bir kayık güvece karışımı koyup düzeltiyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra kaşarı rendeleyip üzerine serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kaşarlar kızardıktan sonra fırından çıkarıp ince kıyılmış maydanozu serpiştirip kalamar güvecimizi hazır hale getiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Helal mi?

Kalamar Helal mi?

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Faydaları Kalamarın Vücuda Katkıları

Kalamar Faydaları Kalamarın Vücuda Katkıları

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mayonezli Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Yemek Caiz mi?

Kalamar Yemek Caiz mi?

Güncel

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Nasıl Avlanır?

Kalamar Kemiği Önemi

Kalamar Kemiği Önemi