Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi

Kalamar mezesi, Akdeniz mutfağının en özel ve lezzetli meze çeşitlerinden biridir. Kalamar, deniz ürünleri arasında hem besleyici hem de farklı tariflerle çeşitlendirilebilen bir malzemedir. Kalamar güveç, kalamar tava, kalamar salatası ve kalamar mezesi gibi yemeklerle sofralarımızı süsler. Bu makalede, kalamar mezesinin nasıl hazırlandığını ve püf noktalarını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet orta boy kalamar
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Kalamar Mezesi Sosu İçin

  • 1,5 su bardağı yağlı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Yarım çorba kaşığı tahin
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Kalamar Mezesi Nasıl Yapılır?

Kalamar mezesinin yapımına öncelikle sosundan başlayalım. Geniş bir kasenin içerisine yoğurt ve tahini boşaltın ve karıştırın. Üzerine galeta ununu ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin. En son olarak dövülmüş ceviz ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Kâsenin ağzını streç film ile kapatarak serin bir yere kaldırın.

Diğer tarafta kalamarları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Halka halka doğrayın ve suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Yayvan bir kabın içerisinde un, mısır unu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın. Suyu tamamen süzülen kalamarları tek tek bu karışıma batırın. Bir tavada bol miktarda sıvı yağı kızdırın ve unlu kalamarları içerisine dizin. Çıtır çıtır olana kadar tavada bekletin. Tüm kalamarlar kızardıktan sonra düz ve yuvarlak bir servis kabına dizin. Küçük derin bir kabın içerisine de sosu doldurun ve kalamar tabağının tam ortasına yerleştirin. Kalamar mezesi hazır.

Bu arada sosu arzu ederseniz taze ya da toz nane ile de süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gazire

09 Mayıs 2024 Perşembe

Kalamarı biz ailece çok seviyoruz. Özellikle çocuklarım bu yemeğe bayılıyor. Ancak yanına ne gibi mezeler yapabilirim? Bir de bu yemeğin herhangi bir zararı var mıdır? Biz çok sık bir şekilde tüketiyoruz.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Dilfüruz

Zevkle tükettiğiniz kalamar kızartılarak yenildiği için doymuş yağ oranı arttığı ve sağlıksız olduğu için hafta 1,2 defa tüketmek siim ve çocuklarınız için sağlıklı olanıdır.

2. Cevap
cevap

Vaid

Merhabalar, kalamar yemesi hem zevkli hemde lezzetli bir deniz ürünüdür. Çok tüketilmesi kızartma ve iç harcında Mısır unu, beyaz un olduğundan ve kızarrma yapıldığından faydalı değildir. Kan şekerini yükseltir ve yüksek kalori içerir. Haftada iki kere tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Avı Nasıl Yapılır?

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri