Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirirken, mangal yapmayı düşünüyorsanız, menünüze kalamar eklemeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde, körpe kalamarları marine edip mangalda ızgara yapmanın keyfi bir başkadır. Izgara Kalamar tarifimizde 3 adet tüp kalamar kullandık; siz tabii ki misafir sayısına göre kalamarın miktarını değiştirebilirsiniz. Izgara kalamar için mangal şart değil, kokusuz ızgara da kullanılabilir. Kalamar eşliğinde keyifli sohbetler diliyoruz.

Izgara Kalamar Malzemeleri
  • 3 adet kalamar
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tabak un
Izgara Kalamar Yapılışı

1. Taze olarak alınan kalamarları temizleyin, ayak ve iç organlarını gövdesinden çıkarın. Kalamarın gövde üzerinde olan kanatlarından başlayıp dış derisini yüzün. Kalamar tüpünün içerisindeki iskeleti tutup çıkarın.

2. Kalamarı doğrama tahtasına alın. Bıçağın keskin olmayan yüzüyle tüp kalamarın dış yüzeyinde olan sertliği kazıyın. Çeşmenin altına tutup, kalamarın hem dışını hem de ters yüz ederek içini yıkayın.

3. Kalamar tüplerini doğrama tahtasına alıp, halka elde olacak şekilde doğrayın. Doğranan halkaları bir kaseye alın.

4. Marine yapmak için limon suyu, soda, karbonat ve şekeri ekleyip kalamarları bir süre elinizle ovalayın. Halka şeklinde doğranan ve marine edilen kalamarları buzdolabına kaldırın. Ortalama olarak 12 saat kadar (bir gün boyunca da) bekletebilirsiniz.

5. Buzdolabından çıkararak marine sosunu süzün ve kalamarları çöp şişlere geçirin. Hafif olarak sıvı yağa bulayın. Ardından una bulayın ve mangal üzerinde uzun süre tutmadan pişirin.

6. Kalamarları sıcak olarak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Izgara kalamarın yanına çeşitli mezeler ve salatalar ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, deniz mahsullerine uygun beyaz şarap veya soğuk bira gibi içeceklerle servis yaparak, yemeğinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Helal mi?

Kalamar Helal mi?

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kalamar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kalamar Nedir? Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kalamar Nedir? Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Güncel

Kalamar Sırtısı Avı

Kalamar Sırtısı Avı

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Yumuşak Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Haram Mı İslam Ulemasının Görüşleri

Kalamar Haram Mı İslam Ulemasının Görüşleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Kalamar Tarifi ve Malzemeleri