Kışın bir hafta sonunu arkadaşlarınızla değerlendirirken, mangal yapmayı düşünüyorsanız, menünüze kalamar eklemeyi ister misiniz? Kalamar mevsiminin geldiği bu günlerde, körpe kalamarları marine edip mangalda ızgara yapmanın keyfi bir başkadır. Izgara Kalamar tarifimizde 3 adet tüp kalamar kullandık; siz tabii ki misafir sayısına göre kalamarın miktarını değiştirebilirsiniz. Izgara kalamar için mangal şart değil, kokusuz ızgara da kullanılabilir. Kalamar eşliğinde keyifli sohbetler diliyoruz. Izgara Kalamar Malzemeleri
Izgara Kalamar Yapılışı 1. Taze olarak alınan kalamarları temizleyin, ayak ve iç organlarını gövdesinden çıkarın. Kalamarın gövde üzerinde olan kanatlarından başlayıp dış derisini yüzün. Kalamar tüpünün içerisindeki iskeleti tutup çıkarın. 2. Kalamarı doğrama tahtasına alın. Bıçağın keskin olmayan yüzüyle tüp kalamarın dış yüzeyinde olan sertliği kazıyın. Çeşmenin altına tutup, kalamarın hem dışını hem de ters yüz ederek içini yıkayın. 3. Kalamar tüplerini doğrama tahtasına alıp, halka elde olacak şekilde doğrayın. Doğranan halkaları bir kaseye alın. 4. Marine yapmak için limon suyu, soda, karbonat ve şekeri ekleyip kalamarları bir süre elinizle ovalayın. Halka şeklinde doğranan ve marine edilen kalamarları buzdolabına kaldırın. Ortalama olarak 12 saat kadar (bir gün boyunca da) bekletebilirsiniz. 5. Buzdolabından çıkararak marine sosunu süzün ve kalamarları çöp şişlere geçirin. Hafif olarak sıvı yağa bulayın. Ardından una bulayın ve mangal üzerinde uzun süre tutmadan pişirin. 6. Kalamarları sıcak olarak servis yapın. Ekstra Bilgiler Izgara kalamarın yanına çeşitli mezeler ve salatalar ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, deniz mahsullerine uygun beyaz şarap veya soğuk bira gibi içeceklerle servis yaparak, yemeğinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun! |