Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalamar Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Sosu, Genel olarak lüks balık restoranların menülerinde bulunan vazgeçilmez yemeklerdendir. Kalamarların lezzetli tarafı ise kuşkusuz hazırlanışında kullanılan sos ile servisinde kullanılan soslardır. Aksi takdirde hazırlanışında kalamarlar tam olarak kızarmaz ve sade bir şekilde servise sunulması ile lezzeti kalmamaktadır. Farklı çeşitlerde kalamar sosu tarifleri vardır. Kalamarların hazırlanışında çok dikkat etmelisiniz. Nitekim kalamarların çıtır olması ile iç kısımları da aynı oranda yumuşak olmalıdır. Kalamarları hazırlayacağınız sos ile yumuşatabilirsiniz.


Kalamar sos için malzemeler (Hazırlanış aşaması için)

  • Bir tutam karbonat
  • Bir tutam toz şeker
  • Bir adet orta boy limon
  • Bir su bardağı soda veya süt
İlk olarak temizlemiş olduğunuz kalamarları ağzı geniş bir kaba aktarın ardından karbonatı, toz şekeri ve limonun çekirdeklerini ayıklayarak ve dilimlenmiş bir şekilde kalamarlar ile yoğurunuz. Yoğurma işleminden sonra süt veya sodayı aktararak son kez karıştırın ve son olarak kabın ağzı hava almayacak şekilde poşet veya streç film ile sıkıca kapatın ve buzdolabına yerleştirin. Dinlenmesi için minimum 3 saat ve maksimum 24 saate kadar buzdolabında bekletin. Tabi ki ne kadar çok bekletirseniz kalamarlarda bir o kadar lezzetli olacaktır. Sonrasında unla harmanlayarak kızarmış yağda pişirebilirsiniz. Hatta fritözde pişirmeniz daha da lezzetli olacaktır.


Acılı ve baharat çeşnili kalamar sos malzemeler

  • Birer çay bardağı kadar mayonez
  • Birer çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Birer adet limon
  • Birer tutam karabiber
  • Birer tutam pul biber veya istenilen baharat çeşnisi
  • Birer tutam kadar tuz

Kalamar Sosu Nasıl Yapılır?


Genişçe bir kabın içeriğine belirtmiş olduğumuz tüm malzemeleri aktararak iyice karıştırın. Fakat siz kendiniz dilediğiniz gibi baharat çeşnilerinden damağınıza uygun olandan birer tutam kadar ekleyebilirsiniz. Kalamarların yanında sarımsaklı ve baharatlı olarak tercih edilen en yaygın sostur. Ayrıca hazırlamış olduğunuz sosu minimum 15 dakikaya kadar bekletmeniz gerekmektedir. Fakat bekletirken mutlaka oda sıcaklığında olsun asla buzdolabına koyarak bekletmeyin. Güzelce dinlendirdikten sonra kalamar ile yanında servis edebilirsiniz.

Kalamar Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mürekkep Balığı Kalamar

Mürekkep Balığı Kalamar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Dev Kalamarların İlk Keşfedilişi

Kalamar Kemiği Önemi

Kalamar Kemiği Önemi

Gebelikte Kalamar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Kalamar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Izgara Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Kalamar Nasıl Temizlenir?

Güncel

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kalamar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Türleri Nelerdir?

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Faydaları Kalamarın Vücuda Katkıları

Kalamar Faydaları Kalamarın Vücuda Katkıları

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri